Vdolky (6 kusů)

Krok 1:
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
čerstvé droždí 15g, sacharidy 8%, 0.8g
řepkový olej 20g
sůl Salka 1g
Vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem do řídké, hladké pasty.

Krok 2:
mouka z pšeničných klíčků 20g, sacharidy 27%, 5.4g
lněná mouka 20g, sacharidy 4%, 0.8g
mandlová mouka 30g, sacharidy 10%, 3.0g
jedlá soda 3g
Sypké složky dobře smísíme a pak vmícháme do tekuté části, vznikne husté, lepivé těsto, které necháme asi pět minut odležet, aby zhoustlo a vykynulo. Z dávky by mělo vyjít 6 vdolků, které vytvarujeme přibližně do kulatého tvaru v dlaních potřených olejem. Vdolky pečeme po třech kusech přímo na talíři mikrovlnky na plný výkon 700 až 800W po dobu tří minut.

Krok 3:
řepkový olej na smažení dle potřeby
Vdolky po jednom smažíme dozlatova běžným způsobem nejlépe ve fritéze nastavené na 160°C. Smažení trvá velmi krátce, ne déle než půl minuty z každé strany. Snažíme se docílit zlatavou barvu a křupavou kůrku.

Zhodnocení:
Celá dávka váží 260 gramů a obsahuje 13 gramů (5%) sacharidů. Vdolky mají výbornou chuť a vůni. Jsou vhodné jako sladké jídlo nebo jako příloha k jídlu při nízkosacharidové stravě pro hubnutí a udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME