Květáková rýže (1 porce)

Krok 1:
květák 250 g, sacharidy 2%, 5g
Květák nakrájíme na menší kousky a rozsekáme v chopperu přibližně na velikost rýže. Vsypeme do plastové nádoby určené k vaření v páře a vaříme asi 5 minut v mikrovlnné troubě na maximální výkon 700 až 800W.

Krok 2:
máslo 50g, sacharidy 1%, 0.5g
mletý kmín 2g
kari koření 2g
sůl Salka 1g
V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme předvařený květák, přidáme kari koření, mletý kmín, osolíme solí Salka a restujeme ještě 5 minut.

Zhodnocení:
Porce obsahuje celkem jen 5 gramů (2%) sacharidů a hodí se proto ke zdravé nízkosacharidové stravě při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu. Podáváme například s pečeným masem a poléváme jeho výpečky.

HOME