Bramborový salát (4 porce)

Krok 1:
vejce 4ks (4x50g), sacharidy 0.5%, 2g
brambory 200g, sacharidy 15%, 30g
Vejce i brambory ve slupce dáme vařit ve vodě. Po deseti minutách varu vyjmeme vejce a brambory ještě 15 minut vaříme. Vejce i brambory necháme vychladnout a oloupeme.

Krok 2:
celer 200g, sacharidy 7%, 14g
mrkev 200g, sacharidy 5%, 10g
petržel 50g, sdacharidy 7%, 3.5g
bílá ředkev 100g, sacharidy 2%, 2g
kedlubna 100g, sacharidy 2%, 2g
Zeleninu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vaříme v páře asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne, pak ji na sítku necháme okapat a vychladnout.

Krok 3:
majolka 100g, sacharidy 3%, 3g
plnotučná hořčice 20g, sacharidy 10%, 4g
pepř mletý 3g
sůl Salka 3g
Oloupané brambory společně s ostatními složkami rozmixujeme tyčovým mixérem do husté pasty.

Krok 4:
nakládané okurky se sladidlem 150g
tvrdý sýr 100g, sacharidy 0.5%, 0.5g
sterilovaný hrášek 100g, sacharidy 9%, 9g
Okurky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vařená vejce nasekáme na drobno. Nakonec úplně všechny ingredience dobře promícháme ve větší míse a necháme uležet.

Zhodnocení:
Celá dávka váží celkem 1350 gramů a obsahuje 80 gramů (6%) sacharidů. Vystačí přibližně na 30 chlebíčků nebo jako 4 porce k masu. Bramborový salát podle receptu je zcela srovnatelný s klasickým bramborovým salátem. Salát je vhodný při nízkosacharidové stravě z důvodu stylu stravování, hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME