Zeleninový knedlík (2 porce)

Krok 1:
brambory 50g, sacharidy 15%, 7.5g
celer 50g, sacharidy 7%, 3.5g
mrkev 50g, sacharidy 5%, 2.5g
květák 50g, sacharidy 5%, 2.5g
kedlubna 50g, sacharidy 2%, 1.0g
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kusy, pak je v chopperu rozsekáme. Vaříme deset minut v mikrovlnné troubě s plným výkonem 700 až 800W.

Krok 2:
vejce 1ks (50g), sacharidy 0.5%, 0.2g
řepkový nebo slunečnicový olej 10g
psyllium 5g, sacharidy 8%, 0.2g
prášek do pečiva 2g, sacharidy 26%, 0.1g
sůl Salka 1g
petrželová nebo celerová nať dle chuti (není nutné)
Ingredience smícháme lžičkou do rovnoměrné konzistence.

Krok 3:
Do těsta vmícháme uvařenou zeleninu. Dva keramické hrnky bez dna vymažeme sádlem nebo máslem a položíme na talířek. Do hrnků vsypeme směs, lehce ji stlačíme a vaříme pět minut v mikrovlnné troubě s výkonem 700 až 800W.Nakonec knedlíky vyklepneme z hrnku, necháme trochu vychladnout a nakrájíme.

Zhodnocení:
Jedna porce váží 160 gramů a obsahuje 8 gramů (5%) sacharidů, což je velmi nízká hodnota v porovnání s jakoukoliv klasickou přílohou. Je to velmi dobrá alternativa přílohy k masu při hubnutí, zdravé stravě nebo při diabetu.

HOME