Vídeňský bramborový salát (2 porce)

Krok 1:
brambory 200g, sacharidy 15%, 30g
celer 200g, sacharidy 5%, 10g
bílá ředkev 200g, sacharidy 2%, 4g
Zeleninu nakrájíme na malé kostky a vaříme v páře 30 minut.

Krok 2:
cibule 100g, sacharidy 5%, 5g
plnotučná hořčice 50g, sacharidy 10%, 5g
řepkový nebo slunečnicový olej 50g
ocet 50g
pepř mletý 5g
erytritol 50g
Cibuli nakrájíme na drobno a vše společně dusíme zhruba 5 minut.

Krok 3:
Uvařenou zeleninu smícháme s nálevem a můžeme podávat.

Zhodnocení:
Jedna porce váží 350 gramů a obsahuje 26 gramů (7%) sacharidů. Příloha se hodí při nízkosacharidové stravě z důvodu zdravého stylu stravování, hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME