Nudle (jedna porce)

Krok 1:
vejce 100g (2ks velikosti M), sacharidy 0.5%, 0.5g
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
Vše dobře rozmělníme tyčovým mixérem do hladké, řídké pasty.

Krok 2:
hladká mouka z pšeničných klíčků 30g, sacharidy 27%, 8.1g
lněná mouka 30g, sacharidy 4%, 1.2g
sůl Salka 1g
Ingredience vmícháme do hladké pasty. Vznikne husté těsto, které naplníme do zdobicí pistole. Na ústí použijeme hranatou trysku, která se dobře hodí na nudle.

Krok 3:
řepkový olej 50g
Do hrnce s vodou nalijeme řepkový olej a přivedene k varu. Do vroucí vody vytlačujeme nekonečnou nudli. Jde to velmi rychle. Nudle asi minutu povaříme a pak nudle scedíme. Měly by mít správnou konzistenci „al dente“.

Zhodnocení:
Po uvaření váží celá porce cca 320 gramů a obsahuje 12 gramů (3.8%) sacharidů, což je více než šestkrát méně oproti klasickým těstovinám. Nudle využijeme jako přílohu k masu, na šunkofleky, nudle s mákem nebo tvarohem a podobně. Hodí se pro nízkosacharidovou stravu pro hubnutí, udržení štíhlé postavy a také při diabetu.

HOME