Zelí

Krok 1:
hlávka zelí 1000g, sacharidy 2%, 20g
Zelí nakrouháme a dáme vařit v páře dokud nezměkne. Můžeme alternativně použít i sterilované zelí bez cukru.

Krok 2:
cibule 150g, sacharidy 5%, 7.5g
sádlo 50g
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na sádle dozlatova.

Krok 3:
Uvařené zelí vyjmeme z hrnce a zhruba jednu třetinu dáme stranou do hladké mísy a tyčovým mixérem rozmělníme na kaši. Během mixování můžeme kaši zředit horkou vodou, kterou jsme si uchovali z vaření.

Krok 4:
erythritol 15g extrakt stévie dle chuti ocet 10g Zelí, cibulku a kaši ze zelí smícháme, přidáme erytritol, dosladíme dle chuti stévií a okyselíme octem.

Zhodnocení:
Po uvaření váží jedna porce zelí 500 gramů a obsahuje 14 gramů (2.8%) sacharidů. Vzhledem k nízkému obsahu sacharidů se výborně hodí pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME