Tvarohové koláče

Krok 1:
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
čerstvé droždí 10g, sacharidy 8%, 0.8g
erytritol 30g
řepkový olej 20g
Vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké pasty.

Krok 2:
mouka z pšeničných klíčků 30g, sacharidy 27%, 8.1g
lněná mouka 30g, sacharidy 4%, 1.2g
mandlová mouka 30g, sacharidy 10%, 3.0g
  kypřicí prášek do pečiva 3g, sacharidy 26%, 0.8g
Sypké složky dobře smísíme a pak vmícháme do tekuté části, vznikne husté, lepivé těsto.

Krok 3:
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
citrónová kůra dle chuti
citrónová štáva 5g
erytritol 20g
vanilková tresť dle chuti
Tvaroh utřeme s erytritolem v misce do hladké husté pasty.

Krok 4:
řepkový olej 10g
Na plech položíme pečicí papír a z těsta tvarujeme v dlaních namazaných olejem dvanáct kuliček. Do středu každé kuličky vtlačíme pomocí zdobicího sáčku hrudku utřeného tvarohu. Necháme 15 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme 30 minut nebo dokud koláče nezezlátnou. Po vychladnutí můžeme posypat práškovým erytritolem.

Zhodnocení:
Celá dávka váží po upečení 320 gramů a obsahuje 19 gramů (6%) sacharidů. Jeden koláček váží 25 gramů a obsahuje jen 1.6 gramu sacharidů. Koláčky mají výbornou chuť a vůni, ještě teplé jsou neodolatelné a výborné jsou i druhý den. Jsou vhodné jako dezert ke kávě při nízkosacharidové stravě nebo při diabetu.

HOME