Kaše (1 porce)

Krok 1:
pšeničné otruby 10g, sacharidy 25%, 2.5g
hladká mouka z pšeničných klíčků 10g, sacharidy 21%, 2.1g
lněná mouka 10g, sacharidy 4%, 0.2g
sůl Salka 0.5g
erythritol 10g
plnotučné mléko 250g, sacharidy 4%, 10g
Všechny složky promícháme a vaříme jako krupičnou kaši dokud nezhoustne, ke konci vaření se kaše trochu táhne díky lněné mouce.

Krok 2:
máslo 20g, sacharidy 1%, 0.2g
erythritol 20g
extrakt stévie špetka
kakao nebo skořice 3g
Kaši vlijeme na talíř, necháme na ní rozpustit kousky másla, osladíme dle chuti a dochutíme kakaem nebo lépe skořicí.

Zhodnocení:
Kaše je vítané zpestření jídelníčku klasickým sladkým jídlem při diabetu, hubnutí nebo udržení štíhlé postavy. Celé jídlo váží 330 gramů a obsahuje celkem 15 g (4.5%) sacharidů, což je pětkrát méně v porovnání s klasickou krupičnou kaší. Kaše navíc obsahuje množství vlákniny, která přispívá k prevenci rakoviny tlustého střeva, zpomaluje trávení a snižuje glykemický index jídla. Hodí se pro zdravou stravu při hubnutí nebo diabetu.

HOME