kynuté knedlíky (6 kusů)

Krok 1:
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
čerstvé droždí 10g, sacharidy 8%, 0.8g
erytritol 30g
řepkový olej 20g
Vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem do řídké, hladké pasty.

Krok 2:
mouka z pšeničných klíčků 30g, sacharidy 27%, 8.1g
lněná mouka 30g, sacharidy 4%, 1.2g
mandlová mouka 30g, sacharidy 10%, 3.0g
kypřicí prášek do pečiva 3g, sacharidy 26%, 0.8g
Sypké složky dobře smísíme a pak vmícháme do tekuté části, vznikne husté, lepivé těsto.

Krok 3:
jahody 100g, sacharidy 10%, 10g
Pomocí dávkovače na zmrzlinu nabíráme těsto a vtlačujeme do něj ovoce. Povrch knedlíku uzavřeme kouskem těsta, vyklopíme na dlaň potřenou olejem a vytvarujeme pravidelný kulatý knedlík, který vložíme do šálku. Z dávky by mělo vyjít 6 knedlíků, které necháme asi 10 minut kynout. Pak všechny knedlíky 3 minuty vaříme v mikrovlnné troubě na plný výkon (700 až 800W).

Krok 4:
tvaroh 60g, sacharidy 1%, 0.6g
máslo 50g, sacharidy 0.5%, 0.3g
erytritol 30g
Uvařené knedlíky vyklepneme na talíř, posypeme nastrouhaným tvarohem, erytritolem a polijeme rozpuštěným máslem.

Zhodnocení:
Celá dávka váží 550 gramů a obsahuje 28 gramů (5%) sacharidů. Knedlíky se téměř neliší od klasických knedlíků, mají výbornou chuť a vůni. Jsou vhodné jako sladké jídlo při nízkosacharidové stravě nebo při diabetu.

HOME