Pizza (2 porce)

Krok 1:
měkký tvaroh 60g, sacharidy 4%, 2.4g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
čerstvé droždí 10g, sacharidy 8%, 0.8g
řepkový olej 20g
Vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem do řídké, hladké pasty.

Krok 2:
mouka z pšeničných klíčků 30g, sacharidy 27%, 8.1g
lněná mouka 30g, sacharidy 4%, 1.2g
mandlová mouka 30g, sacharidy 10%, 3.0g
kypřicí prášek do pečiva 3g, sacharidy 26%, 0.8g
sůl Salka 2g
sádlo na vymazání formy 5g
Sypké složky dobře smísíme a pak vmícháme do tekuté části, vznikne husté, lepivé těsto. Těsto rozprostřeme do formy na pizzu, kterou jsme předem vymazali sádlem.

Krok 3:
cbibule 50g, sacharidy 8%, 4g
česnek 4g, sacharidy 8%, 0.2g
kečup bez cukru 60g, sacharidy 12%, 7g
pepř mletý 2g
paprika pálivá mletá 2g
erytritol 10g
Cibuli a česnek nakrájíme na hrubé kousky a pak všechny složky rozmixujeme tyčovým mixérem. Vzniklá pasta nemusí být hladká, mohou být znát drobné kousky cibule a česneku.

Krok 4:
řepkový olej dle potřeby
vejce 1ks (50g), sacharidy 0.5%, 0.2g
tvrdý sýr 50g, sacharidy 0.5%, 0.2g
celerová nať nebo bazalka 5g
salám 50g
Těsto potřeme řepkovým olejem a na to pak pastou z kečupu. Na povrch naskládáme kousky salámu, vařené vejce a plátky rajčat. Vše posypeme strouhaným sýrem smíchaným s nakrájenou celerovou natí. Pečeme asi 20 minut v troubě nastavené na 170°C.

Zhodnocení:
Jedna porce po upečení váží 300 gramů a obsahuje 12 gramů (4%) sacharidů. Pizza je vzhledem k nízkému obsahu sacharidů vhodné jídlo při nízkosacharidové stravě pro hubnutí a udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME