Karbanátky (2 porce)

Krok 1:
mleté vepřové maso 500g
cibule 50g, sacharidy 5%, 2.5g
česnek 1 stroužek
pepř mletý 2g
sůl Salka 2g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
K masu přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce, sůl a pepř. Mixérem prohněteme, dokud se maso nespojí. Vytvoříme karbanátky a povrch posypeme strouhankou z otrubových knedlíků nebo otrubového chleba.

Krok 2:
Pečeme pomalu na sádle dokud karbanátky nedostanou zlatavou barvu.

Zhodnocení:
Podáváme s bramborovou kaší s nízkým obsahem sacharidů a okurkou bez cukru. Od klasického provedení se toto jídlo nijak neliší, je stejně lahodné a voňavé. Obsah sacharidů je velmi malý a závisí jen na porci přílohy.

HOME