Plněné papriky (4 porce)

Krok 1:
mleté vepřové maso 500g
květák 250g, sacharidy 5%, 12.5g
cibule 50g, sacharidy 5%, 2.5g
pepř mletý 2g
sůl Salka 2g
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 1g
Květák rozemeleme na drobné kousky velikosti přibližně rýže. Vše dobře promícháme.

Krok 2:
Papriky dle velikosti cca 500g, sacharidy 4%, 16g
Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme. Naplníme masovou směsí a vložíme do pomalého hrnce. Zapneme ohřev na intenzitu 2 a čas 3 hodiny. Díky pomalému vaření je maso na konci měkké a paprika se přitom nerozvaří.

Krok 3:
Uvaříme rajskou omáčku s nízkým obsahem sacharidů a hotové papriky do ní vložíme.

Zhodnocení:
Podáváme s knedlíkem s nízkým obsahem sacharidů. Obsah sacharidů je v jedné porci papriky je pouhých 8 gramů (3.5%). Jedna porce včetně omáčky a knedlíků váží 800 gramů a obsahuje 34 gramů (4%) sacharidů. Od klasického provedení se toto jídlo nijak neliší, je stejně lahodné a voňavé, má však výrazně nižší obsah sacharidů. Hodí se výborně pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME