Sekaná (1.5 kg)

Krok 1:
mleté vepřové maso 500g
mleté hovězí maso 500g
cibule 200g, sacharidy 5%, 10g
česnek 2 stroužky
pepř mletý 5g
sůl Salka 5g
vejce 4ks (4x50g), sacharidy 0.5%, 2g
K masu přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce, sůl a pepř. Mixérem prohněteme, dokud se maso nespojí. Na podložce posypané nízkosacharidovou strouhankou vytvarujeme placku.

Krok 2:
vejce 4ks (4x50g), sacharidy 0.5%, 2g
mrkev 50g, sacharidy 5%, 2.5g
celer 50g, sacharidy 5%, 2.5g
paprika 50g, sacharidy 5%, 2.5g
párek 2ks 100g, sacharidy 20%, 20g
Vejce usmažíme, zeleninu a párky nakrájíme na dlouhé kousky. Vejce rozprostřeme na masovou směs a na vrch poskládáme ostatní části náplně. Nakonec maso zavineme do tvaru podlouhlé šišky, povrch a ruce posypáváme strouhankou, aby se nám při tvarování maso nelepilo na ruky. Hotovou šišku umístíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme běžným způsobem v troubě. Šišku můžeme s výhodou vložit také do pomalého hrnce a péci 4 hodiny na druhý stupeň.

Zhodnocení:
Podáváme s bramborovou kaší, vídeňským bramborovým salátem, bramborovým salátem nebo jen s čerstvou zeleninou a pod. Od klasického provedení se sekaná nijak neliší, je stejně lahodná a voňavá. Obsah sacharidů samotné sekané je 42g (3%). Obsah sacharidů celého jídla bude záviset na zvolené příloze.

HOME