Šunkofleky (2 porce)

Krok 1:
nízkosacharidové nudle 320g, sacharidy 3.8%, 12g
Nudle připravíme dle receptu na těchto stránkách.

Krok 2:
vejce 100g (2ks velikosti M), sacharidy 0.5%, 1g
uzený bok 100g
tvrdý sýr 50g, sacharidy 0.5%, 0.3g
pepř mletý 5g
sůl Salka 1g
Vše nakrájíme na drobné kousky a z vajec uděláme smaženici. Pak vše promícháme a rozložíme na menší pekáč.

Krok 3:
vejce 100g (2ks velikosti M), sacharidy 0.5%, 1g
tvrdý sýr 50g, sacharidy 0.5%, 0.3g
máslo 50g, sacharidy 0.5%, 0.3g
Vejce rozšleháme v misce vidličkou a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Připravené šunkofleky posypeme sýrem a zalijeme vajíčkem. Na povrch nakonec naklademe plátky másla. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180°C dokud povrch nezezlátne.

Zhodnocení:
Po upečení jedna porce váží 320 gramů a obsahuje 7 gramů (2%) sacharidů. Podáváme se sterilovanou okurkou, červenou řepou, čalamádou a podobně. Vše bez přidaného cukru. Šunkofleky podle receptu jsou vzhledem, chutí i vůní zcela rovnocenné klasickému provedení jídla. Jídlo má velmi malý obsah sacharidů a proto se výborně hodí pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME