Plněné knedlíky (2 porce)

Krok 1:
brambory 100g, sacharidy 15%, 15g
celer 100g, sacharidy 7%, 7g
Zeleninu nakrájíme na malé kostky a dáme vařit v uzavřené plastové nádobě do mikrovlnné trouby na plný výkon 700W a čas 10 minut. Po uvaření zeleninu ochladíme ve vodě.

Krok 2:
vejce 100g (2ks velikost M, 3ks velikost S), sacharidy 0.5%, 0.5g
lněná mouka 30g, sacharidy 4%, 1.2g
Zeleninu a vejce rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké pasty. Pak k pastě přidáme lněnou mouku, ručně vše dobře promícháme a necháme asi 10 minut ztuhnout.

Krok 3:
uzené maso nebo škvarky 150g
řepkový olej 20g
Pomocí dávkovače na zmrzlinu tvoříme knedlíky, které plníme uzeným masem nebo škvarky. Povrch knedlíku potíráme olejem a uhladíme jej. Hotový knedlík vyklopíme do šálku a postup opakujeme pro další knedlíky. Z dávky vyjde typicky pět nebo šest knedlíků.

Krok 4:
Knedlíky vaříme v mikrovlnné troubě na plný výkon (700 až 800W) po dobu tří minut. Pak knedlíky po jednom vyklepneme z šálku a vložíme zpět obráceně. Vaříme ještě další tři minuty a můžeme vyklepnout z šálků.

Zhodnocení:
Jedna porce podle receptu váží celkem 250 gramů a obsahuje 12 gramů (5%) sacharidů. Podáváme se zelím bez cukru. Jídlo je velmi chutné a v ničem si nezadá s klasickým provedením. Hodí se při nízkosacharidové stravě pro hubnutí, udržení štíhlé postavy a také pro diabetiky.

HOME