Kuřecí polévka (4 porce)

Krok 1:
kuřecí prsa 2ks (400g)
polévková zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule, brokolice, květák) (400g)
vegeta 2 kávové lžičky
pepř mletý 2g
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Kuřecí prsa a zeleninu vložíme do krnce s vodou, aby bylo vše ponořeno. Přisypeme vegetu a pepř, vaříme cca 30 minut, dokud maso nezměkne.

Krok 2:
Maso vyjmeme z vývaru, necháme trochu vychladnout, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Polévku můžeme zavařit celestýnskými nudlemi. Ozdobíme nasekanou natí petržele nebo celeru a můžeme podávat.

Zhodnocení:
Polévka je velmi chutná a její příprava je snadná a rychlá. Jedna porce obsahuje celkem přibližně jen 5 gramů (2.5%) sacharidů a proto se hodí pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME