Špenátová polévka (4 porce)

Krok 1:
cibule 50g, sacharidy 5%, 2.5g
sádlo nebo olej 50g
Cibuli nakrájíme a smažíme v hrnci.

Krok 2:
špenátový protlak 400g, sacharidy 3.5%, 14g
voda 700g
mrkev 100g, sacharidy 5%, 5.0g
petržel 100g, sacharidy 7%, 7.0g
celer 100g, sacharidy 7%, 7.0g
česnek 2 stroužky (6g), sacharidy 15%, 1.0g
masox 1 kostka
vegeta 1 polévková lžíce
pepř mletý 2g
paprika pálivá mletá 1g
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek nastrouháme na jemném struhadle. Vše přisypeme do polévky a vaříme si 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

Krok 3:
vejce 2ks (2x50g), sacharidy 0.5%, 0.5g
Vejce rozmixujeme tyčovým mixérem a za stálého míchání pomalu vlijeme do vroucí polévky.

Krok 4:
Ze zbylých knedlíků nebo chleba nakrájíme malé kostky a na pánvi pomalu opečeme s trochou oleje nebo sádla. Vzniknou tak krutony, které použijeme při podávání (není nutné).

Zhodnocení:
Polévka je velmi chutná a její příprava je snadná a rychlá. Jedna porce váží 400 gramů a obsahuje celkem 9 gramů (2.2%) sacharidů a proto se hodí pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME