Květáková polévka (4 porce)

Krok 1:
cibule 50g, sacharidy 5%, 2.5g
sádlo nebo olej 30g
Cibuli nakrájíme a smažíme v hrnci.

Krok 2:
květák 400g, sacharidy 3.0%, 12g
voda 1000g
mrkev 100g, sacharidy 5%, 5.0g
petržel 50g, sacharidy 7%, 3.5g
celer 50g, sacharidy 7%, 3.5g
brambora 50g, sacharidy 15%, 7.5g
masox 1 kostka
vegeta 1 polévková lžíce
pepř mletý 2g
uzené maso 50g (není nutné)
paprika pálivá mletá 1g (není nutné)
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vše přisypeme do polévky a vaříme si 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

Krok 3:
vejce 1ks (50g), sacharidy 0.5%, 0.3g
nať petržele nebo celeru dle chuti
Vejce rozmixujeme vidličkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme nať petržele nebo celeru.

Zhodnocení:
Polévka je velmi chutná a její příprava je snadná a rychlá. Jedna porce váží 400 gramů a obsahuje celkem 9 gramů (2%) sacharidů a proto se hodí pro nízkosacharidovou stravu při hubnutí, udržení štíhlé postavy nebo při diabetu.

HOME